Trötthet- vad det beror på.

Trötthet är inte minst förknippad med vintern och det beror på många olika faktorer.Den första faktoren kan bero på magnesium brist, som gör människan väldigt trött och även tillslut kan bli nere. För att få i sig magnesium finns det enkla steg som att enklast kanske ni tycker, att köpa magnesium i tabletter. Eller ÄTA kakao i form av choklad, desto mer kakao % desto effektivare.

En annan faktor är att ämnet melatonin ökar under mörka vinterhalvåret, ett hjärnämne som utsöndras i mörkret hos människan och gör så att vi blir helt enkelt väldigt trötta. Melatonin är ett hormon som produceras i kroppen för att få människan att sova. Det finns i mängder av info på nätet.

En annan faktor är vitaminbrist, vilket ju medför dels för solen inte skiner och man får i sig solens vitaminer som bland annat ökar vakenhet. Men ett bra tips är att lägga lite extra pengar på kosttillskott från ditt apotek för att vara 100 på att få en utmärkt produkt. Där kan ni även råd givas helt rätt.

Trötthet kan minska lusten till livet, och om det är så att ni känner att tröttheten är för outhärdlig borde ni söka lärkare då det kan bero på något mer komplicerat än det ovanstående.

Försök med att ta del av tipsen, ät mer näringsrikt och motionera.

I början av nästa år 2018, kommer jag gå in mer på trötthet ämnet.

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>